Snart ett nytt år..

Helt otroligt snabbt det går, det va ju nyss nyår!!
Jag har varit och stor handlat inför imorgon ;) Vi får besök så vi ska laga god middag och göra goda drinkar.
Säkert att grabbarna kommer bli som barn när det gäller raketerna och smällarna :)
Jag va på BOOM idag och det va hela 80% REA där, jag hittade stora vinglas som vi ska ha imorgon. Så synd att jag fick reda på det så sent, för dom sålde ut soffbord för nästan ingenting och en skit snygg stoor soffa för tusen spänn. Åh den va så fiiin, jag hade svårt att skilja mig från den, men jag fick acceptera att jag inte kunde få hem den på något sätt :(

Imorgon är det sista dagen jag är en rökare! =) Det är mitt nyårslöfte & de ska jag klara med en klackspark!
Annars har jag inga andra nyårslöften, bara att älska livet i sig och ta hand om mina nära.




- Ett friskt 2011! HÄRLIGT!!

Nu ska vi spela BINGO, haha men vem vet man kanske vinner nånting =) Jag förväntar mig ingenting..
sometimes u win, sometimes u lose :)

Ha en trevlig kväll!



God Jul alla

Önskar Jag & Elisia :)

Grattis syster på din dag <3

Godmorgon allihopa!

Nu sitter jag hos mamma och pappa och dricker mitt morgonkaffe :)
Vi tog bussen hit igår, men snacka om att det va kallt i bussen..helt sjukt kallt. Vi 3 satt och frös hela 4 timmar. Ingen värme alls... tur man kan få värme av varandra. Dom har också slutat sälja kaffe på bussen, inte bra inte bra, tar nog tåget nästa gång! Tur att jag hade gjort många mackor innan vi åkte, hamid och Elisia blev glatt överraskade :)

Idag fyller Amanda år :) Jag vill att hon ska vakna och att tiden går så vi får se vilka presenter hon får och självklart äta tårta;) Kanske blir en drink lite senare ikväll?

Senare ska vi tända ljus åt Emilio, det är säkert jätte mycket snö där nu. Jag vill att det ska bli sommar så vi kan få dit en gravsten och plantera vackra blommor.

Jag tror att Elisia kommer bli så glad över alla julklappar hon ska få, det är bara till henne under granen :) Julen är ju till för barnen. Hon är hyper över alla paket=)
Ska bli så trevligt att fira julen med familjen, inte bara på min sida utan på hamids sida också. Faster Mina ska ju vara med och det tycker jag ska bli trevligt!

Nu blir det en till STOR kopp Kaffe, och kramas med Elisia.




shopping till 22

Jag såg ingen måne idag :/ Va uppe och kollade men jag såg ingenting :(
Idag ska jag till Birsta och shoppa ;) Känns uppiggande!
Ska göra mig i ordning , men ingen stress för det är öppet till 22 idag :)
Imorgon åker vi till Umeå, hoppas hoppas att Elisia inte spyr mer.
Ha en trevlig dag.

Men snälla kolla in det här klippet, jag blev så rörd och så glad att allt blev bra! :) Det finns också lyckliga slut!

http://video.se.msn.com/watch/video/2-arings-huvud-lossnade-overlevde/ahttwzdt

:/

Väntar på samtal från sjukvårdsrådgivningen för att Elisia har spytt igen..
Jag blir så orolig, och hon har inte spytt på hela gårdagen och tills nu :( Jag vet inte om det är normalt och det liknar inte heller vinterkräksjukan! Vet nån om det är normalt att inte spy på nästan ett dygn och sen göra det igen? Hon äter och är pigg, men hon spyr. Hoppas vi kan fira julen med familjen, men elisias hälsa går först.

Tycker det är så konstigt bara :/ Väntar och ser vad dom säger.

Mitt lilla hjärta.

Total månförmörkelse på tisdag

På tisdag morgon glider månen in i jordens skugga. För första gången på två år kan vi då se en total månförmörkelse i Sverige.

– Det är vackert. Den blir mörk och röd, säger astronomen Hans Gleisner.

Ställ väckarklockan tidigt på tisdag morgon. Från tjugo i nio går det att skåda den totala månförmörkelsen i större delen av Sverige. Vill man vara med från början – redan när skuggan når månen – måste man upp ytterligare några timmar tidigare.



Så coolt, de här känns spännande, eller hur?! :)


Nu så.

Jag har tagit kontakt med patientnämden, angående det som hände med Emilio. Jag hoppas nu och ber att detta går som det ska. Nu hoppas jag att det blir som vi vill och att vi blir hörda iallafall :) Håll tummarna med mig. Det här svaret fick jag tillbaka.


Hej!

 

Patientnämnden-Etiska nämnden har mottagit ditt mail. Det är väldigt tråkigt det som hänt dig och din familj. Följande möjligheter har du att gå vidare.

 

Det vi först brukar föreslå är att kontakt tas med verksamhetschefen på den vårdinrättning det avser. Vi brukar i de flesta fall vidarebefordra mailet till vederbörande och be dem ta kontakt med anmälaren. Vi begär också en återkoppling till Patientnämnden-Etiska nämnden och ber dem redovisa för oss hur de handlagt ärendet.

 * Du kan anmäla till patientskadeförsäkringen. Landstingets Ömsesidiga Försäkringsbolag gör då en utredning utifrån din sons journal om något kunnat göras annorlunda för att undvika att utgången blivit så tragisk. Om patientförsäkringen gör en bedömning att brister i vård-och behandling förorsakat en skada el dyl.kan patienten eller anhöriga få ersättning. Det är också bra att det blir uppmärksammat för att kvalitetssäkra vården. Du kan hitta information och blankett till det på LÖF:s hemsida www.patientforsakring.se. Vi har också blanketter och broschyrer här på kansliet om du vill ha hemskickat. Här råder sekretess.

 * Du kan även anmäla enskild vårdpersonal till Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN. Vårdpersonalen kan då få en disciplinpåföljd om HSAN bedömer att personalen brustit i vård och behandling. Du kan hitta information och blankett för anmälan på www.hsan.se. Vi har också dessa blanketter och broschyrer om du vill ha hemskickat. HSAN har inte sekretess så de ärenden som inkommer till dem kan komma till medias kännedom.

 Hör gärna av dig till mig om du har frågor och funderingar. För att registrera ditt ärende behöver jag veta din sons namn och hans personnummer. Vi behöver också veta i vilken ordning ni sökt vård och vilken vårdcentral det gäller. Vi gör ett ärende som redovisas avidentifierat till sjukvårdsledningen och till Patientnämnden-Etiska nämndens.

 Med vänlig hälsning




Tillsammans kan vi allt!!!!


Det är så enkelt att bara klicka :)

Medans min man är nere och sliter med tvätten sitter jag här och klickar ner lite saker från nätet ;)
Hittade en tandblekning som tydligen ska vara bra, blir perfekt tills efter nyår då vi ska sluta röka!
Den heter -BeConfiDent- Hoppas den är bra :) Vi har gjort en vad slagning, så jag lär ju INTE förlora! nej nej, jag är för envis för det :) Ett friskt nytt 2011 med andra ord! :D

Jag undar när det ska sluta snöa? det kommer ju hur mycket som helst, hoppas det inte blir problem med bussen nu när vi ska till Umeå över Julen.. Det är säkert många fler som ska ta bussen pga inställningar med flyg och tåg.

Elisia mår bättre så antingen åker vi imorgon eller på tisdag! :)

Nu kom min man så jag ska krama han ett tag <3 Ha en trevlig Söndag!

Det är inte sant

Elisia har fått magsjuka. Vi var vaken med henne i natt, det va då de började. Elisia som sällan brukar vara sjuk har drabbats av feber förra veckan och nu magsjuka :( Lillen!
Hamid handlar fil och sånt till henne, och jag har svalt vit pepparkorn :) Det funkade sist det gick magsjuka, jag blev inte smittad och det kanske beror på pepparkornen? Ja så nu går jag runt och städar och tvättar händerna hela tiden. Vill inte få magsjuka, snälla jag ber.

Men hon är så duktig för hon hinner till toaletten och vaknar om hon måste spy, ja det är inte lätt att vara liten heller :) Hoppas ni alla är fri från sjukdomar just såhär vid julen.


Underbara Fredag!

Fast det blir en fredag inomhus istället för äventyr ute! Vilken storm..Måste hur som helst gå en promenad och handla det som fattas till middagen, och lite småsaker till mig ;)
Eftersom det är storm så tänkte jag fixa allas garderober och det lär ju ta ett tag, men jag måste sysselsätta mig med nånting och just nu passar det utmärkt. Hamid brukar vika in kläderna så fint, men sen får jag damp om jag inte hittar det jag söker så då drar jag ut allt :)

Nu ska jag promenera till ICA och handla lite och hårfärg får jag inte glömma, sen ikväll hårförlängning, woho!

Trevlig helg alla<3

Burr

Burr, ut i kylan alldeles strax! Jag ska på möte sen på arbetsförmedlingen! Blir en kraftig powerwalk dit.
De kommer kännas skönt att det är gjort när jag kommit hem :)

Hamid har hittat ett jätte roligt häst spel åt Elisia. Man kan tävla med hästen och mata den osv. Hamid blev helt fast i spelet (han satt med det när elisia somnat) Och gjorde hästen ännu bättre.
Sen skulle jag prova att mata osv, men då kom det upp en varningstext "Varning, din häst är för tjock du får inte ge hästen så mycket mat" Jag tänkte ju bara vara snäll så jag gav den hö och morötter m.m. haha :)

Åh jag skulle vilja ha en liten kisse misse, men det enda problemet är ju när man ska resa bort någonstanns, så det blir nog inte ännu, men de skulle vara mysigt med en långhårig liten misse som vi får skämma bort lite :)

Åh

Vilken slappdag det varit idag! Nästan inte gjort nånting. Hamid håller på att städa och just nu sitter jag bara här :) rättvist ;)

Men jag måste ju faktist ta lite frisk luft så det blir en promenad senare, kanske köpa nånting gott?
Första gången på länge jag kan acceptera att faktist inte göra nånting alls, brukar inte vara tillfreds med det.
Så det känns skönt! Imorgon blir det tidig morgon och förmodligen sen kväll-

Hoppas ni alla har en bra kväll =)

Lucia

Snart ska vi på dagis och kolla på luciståg :) Elisia och hennes kompisar! Va gulligt!
Blir lite kaffe nu och lite lunch sen beger vi oss av mot lucia land!

Hoppas ni alla får en bra dag! :)

När allt känns som svårast

Så tänker jag på mina barn.. på Emilio som vi fick rå om och kämpa för, på Elisia som jag får vara med varje dag.
Ingenting är i onödan, jag gör allt för mina barn.
Ibland kan jag le för mig själv då jag tänker på emilio som alltid va så glad och go och vilken kämpe han var.
Jag önskar att världen hade fått sett mer av han, vackra Emilio. Du lever vidare i oss.
När jag tänker på Elisia och hennes vackra leende och ögon. Vackrast av dom alla. Jag brukar smyga in på hennes rum och bara kolla på henne och då vet jag hur tacksam jag är för allt jag har.

& Jag får inte glömma Hamid som alltid ställer upp om jag vill/behöver nånting. Även fast han tycker att det är jobbigt, så gör han det för han älskar mig. Han är så snäll.

Sen får jag inte glömma att tacka livet!

-När du dog fick jag en livstid, men att få en livstid behöver inte innebära att man dör på insidan, jag lever på insidan och jag älskar livet, jag älskar mina barn och alla fina stunder jag fått/får med dom. Det spelar ingen roll vad man säger, det är vad man gör som har någon betydelse och kommer leva vidare.

För alltid ska jag kämpa för dom vackra sakerna jag blivit välsignad med.

Mina minnen jag har utav dig kommer aldrig att blekna Emilio <3 Och tillsammans , som en familj ska vi skapa vackra nya minnen. Mina minnen utav dig är en oskriven bok. Vi vet att du blir älskad i himlen. vi älskar dig och det är ingenting döden kan ta ifrån oss.


Som jag brukar säga ,kompis

 den som är utan synd kastar första stenen ;)

terror

Okej angående bombattentatet i stockholm! Jätte hemskt, verkligen! Och det va bara tur att det inte kom någon till skada som inte ville bli skadad.

Men sen samtidigt om vi ser det såhär.. varför ska svenska militären vara i afghanistan och skjuta? Varför?
Kan vi inte gå tillbaka till det då vi va fredsmänniksor? Då vi ville skapa fred, inte lägga oss i ett krig som varat såå länge och göra det värre. Freden ska vi fortfarande kämpa för. Varför kan dom inte ta bort militären i afghanistan (iallafall att dom inte får skjuta där, det ska inte finnas sånt tillstånd, det är grymt att komma till ett annat land och göra så) Sen tar vi dom pengarna som det kostar att ha militären där i afghanistan, och ger dom till folket så tex flickor kan gå i skolan och utbilda sig, så dom blir ett rikare land, inte bara med pengar utan med kunskap också. För oss är det en självklarhet att vi ska gå i skolan, det är tvång. Men inte för dom.

Kan vi inte göra så istället, nej istället ska dom svenska högt uppsatta männen komplicera allt hit och dit.

Och ja jag tycker att lars Vilks är en gris, precis som bombaren tyckte! För lyssna här, är man en kostnär, ska man väll sprida nånting vackert, KONST! Inte ett påhopp på människors religion och tro, för er som inte vet han ritade tex profeten Muhammed som rondellhund! Tycker det är sjukt!? Eller håller ni inte med? alla vet hur känsligt det är religion, politik mm. och man behöver inte provocera fram onödiga saker och förnedra andra människors tro! pungt slut.

make peace-not war! <3

Lördag♥

Yepp då va det redan Lördag, så idag ska vi bara mysa med tända ljus och kolla disney filmer :) Lördagsgodis också får vi inte glömma :) Längtar redan.Vill att det ska bli kväll nu. Gosa med mina 2 älsklingar är aldrig fel, jag älskar det! Älskar min familj mer än någonting annat

Hamid-Elisia-Emilio-Frida

("Till shiloh I shall not forsake thee")

:)

Vad fint att du tycker jag är vacker. Jag vill aldrig trampa någon på tårna eller klanka ner på någon annan. Men mina närmaste vänner vet att jag helst inte gör det. Jag vill absolut inte att någon ska tycka synd om mig för det gör ju inte jag. Jag delar bara med mig lite av mina känslor här. Jag tycker absolut inte synd om mig själv. Jag tycker att det är synd att vissa saker har hänt i mitt liv, och jag undrar varför dom skulle hända och kommer alltid att göra det. Jag önskar alla människor (vänner eller inte) ett lyckligt liv och jag hoppas att det går bra för folk.
Om någon önskar mig olycka, kan jag bara önska lycka tillbaka.
Vad roligt för dig att du har MVG i psykologi, det har jag också, by nature!

-Jag tror på mig själv och jag känner mig starkare än någonsin.

Min lilla Elisia är så sjuk :( Hon snorar och hostar. Hoppas hon blir bättre av hostmedicinen jag köpte.
Skulle byta med henne om så gick, så hon fick leka och ha roligt.
Turen är väll att hon inte har feber, peppar peppar.
Annars har kvällen varit väldigt mysig. :)

Jag har sett på reklamen att jag måste till Gina Tricot, det verkar finnas fina mysiga koftor som skriker mitt namn.

EXTREME GRADIENT DRESS

Åh jag har hittat en jätte fin lång klänning på nelly som jag VILL HA!! Jag blev kär..
Tänk va fint med en sån och pumps till. Jag har under en längre tid sökt efter en lång klänning, men inte riktigt hittat någon jag verkligen vill ha. Antingen så har dom varit för långa för mig, eller "för stora", men den här tyckte jag va perfekt! Åh, så fin.


Jag och mina drömmar

Jag är nog väldigt vild när jag sover, enligt Hamid. För någon natt sen vaknade jag jätte svettig och satte mig upp i sängen och frågade lite hysteriskt, "var är mamma". så hamid hade jätte roligt år det där, och undrade vad jag menade? Jag undrade några fler gånger vart mamma var, tills jag vaknade till av att Hamid satt och pratade och försökte förklara att jag skulle gå och lägga mig igen :)
Sen i natt (i min dröm) målade jag tydligen väggarna här hemma, det blev helt krit vitt på väggarna, hahha :)
Jag drömmde nyligen att Emilio kom tillbaka och jag vaknade av att jag satt upp och skrek..

Jag lever verkligen ut i mina drömmar kan man säga :) Fast ibland e det obehagligt för dom är såå verkliga att jag tror att det hänt på riktigt i någon sekund.

Nu ska jag göra tacos.


Sjukis

En sjuk Elisia sitter brevid mig och lyssnar på Rihanna-only Girl.
Hon är så söt min lilla prinsessa, hon sjunger texten helt fel, men det är ju ändå så gulligt :)
Hon har tjatat om den där låten sen hon vaknade, det första hon gjorde va att kolla in MTV.

Jag måste skicka iväg Hamid för vi har ingen barn alvedon och hostmedicin :/ Lika bra att ligga före eftersom apoteket inte är öppet 24/7.
Vi ska bara ta det lugnt nu jag och min lilla Elli, lyssna på musik och äta glass och soppa.
Dom är så söta när dom är sjuka och jag tycker så synd om henne.

från det ena till det andra

Hamid har fixat en diskmaskin, den e ful men den duger tills vidare, sålänge jag slipper ;) Ska jag nog fixa my nails! Ja men hur som helst, han fick lov att åka in på akuten för han skar upp lilfingret så djupt att det inte slutade blöda + att det va lixom nånting som hade "ploppat" ur fingret. Han måste säkert sy för han har förlorat så mycket blod och de vill lixom inte sluta blöda. Och ni vet karlar, Helt lugn och så fråga han-Har vi inge plåster då,?HAHA! Jag får lixom tvinga han till akuten, så jag ringde taxi. Då har han ju inget val ;P Jag blir så hysterisk när sånt händer =) Han va lugn och sa att sålänge de inte är nått barn som gör illa sig, för då skulle jag tycka det va svårt. sööööööööööööt!!!! spank him up!!! :):)

Jag ska strax baka mockarutor..mums! Baka och städa är lixom terapi för mig :) 

Trevlig kväll!


abc du e i mina tankar

Ikväll blir det god mat, trevligt sällskap och lite vin! Ett glas rött?  ja tack :)

Och snart är det julafton=) Kul för barnen, men hade jag inte haft barn hade jag nog inte firat jul..
Eller lite julbord ute på restaurang kanske, men annars nej tack.
Tycker julen är lite överreklamerad, likaså nyårsafton. Fast man gör det vad det blir till.

Jag skulle så jätte gärna vilja gå en piano kurs.. tycker det är så vackert och bara med musiken kan jag få ut dom känslorna jag just känner för tillfället. Hamid älskar piano, så kanske tar en kurs för hans skull :)

Hamid tycker att jag har fått dåligt minne, att jag glömmer saker som jag ska göra och just har gjort.. det är väll lite skrämmande när jag själv märker att mitt minne blivit lite konstigt. Så länge mitt minne inte trampar nån på fötterna så är det väll okej antar jag.

Nu ska jag förbereda maten och vänta in min affro <3 han köper vin glas, eftersom vi senast köpte så dåliga tydligen så alla har gått sönder :/ Kosta vad det vill ;P

Inte länge kvar tills jag får träffa Janki igen =) Barnen får leka prinsessorna och prinsen. saknar dom.

Perfekt!!

Det gick perfekt att jobba, det va ju bara 2 dagar men ändå :) Dom va supertrevliga och goa. Det va riktigt stressigt och det fanns ingen tid för lunch, men jag gillar när det är så, bara att köra.
Hoppas det dyker upp nått annat snart..

Tänkte nyss springa ut till glassbilen, men NEJ han hade för bråttom så han spelade bara den där melodin och drog härifrån.. :/ Får gå till ICA eftersom jag lovade Miss E att vi skulle köpa. =)

Jag är så glad att det fixade sig för Amanda som nyligen fick översvämmning i sitt hus, hennes försäkringsbolag skulle hjälpa henne, så Tummen upp!

Jag kan inte somna..

Typiskt när jag ska jobba imorgon.. men det blir ju alltid så av någon anledning? :) Men upp tar jag mig.
Jag sitter och kollar på gamla bilder som jag har på datorn.. vilka minnen..och vad underbart att jag har dom.
Kollar på Elisia när hon va en mycket mindre tjej, Kort på jag och Hamid och våran lilla Emilio..
Sjukhustiden, tiden vi va hemma och allt vi faktist fick uppleva med honom. Jag skulle inte vilja ta bort ett enda minne med han, inte sjukhus-tiden, ingenting. Det är klart att jag önskade inte att Emilio skulle vara sjuk, men om jag skulle önska bort hans hjärtfel skulle vara som att önska bort honom också.. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara. Jag vet inte heller hur jag ska kunna acceptera det som hände, men jag vet att jag klarar av att leva, inte "leva vidare", utan LEVA. När Milo dog så dog ju jag också, men jag har ju min lilla Elisia, och jag lever ju för henne. Hon får ju mitt hjärat att klappa varje dag. Det är hon jag vill göra bra för. Ingen annan, inte mig själv.
Jag vill inte tjäna pengar för mig själv, för att jag ska kunna ha det bra, utan jag vill göra det för henne, för att hon ska kunna ha det bra och hitta på roliga saker med oss och få ut så mycket av barndomen som möjligt är.
Och ibland när jag känner -nej jag orkar inte , så är det nånting som säger i mitt huvud -jo du SKA! För du vet aldrig när tiden ni har tillsammans tar slut och som med Emilio, jag VÄGRAR att ha dåligt samvete för nånting som jag inte gjorde, att jag inte alltid varje dag gav mitt allt, att jag gjorde mitt bästa. Dom säger också att med döden kommer dåligt samvete, men jag har inte upplevt det ännu.. Det är detta jag vill komma fram till, man ska ge sitt allt i livet till sina barn, för det kan inte vara lätt att känna att man gjort/gjorde fel "den där gången..eller "jag skulle gjort si..eller jag skulle inte gjort så.. invecklat men jag hoppas ni förstår.
Nu blev jag sådär djup igen, men det är skönt att få "ut det från mina tankar.

Dagen i övrigt har varit väldigt skön, vi har mest lyssnat på musik och bara varit med lilla elli :)
Hamid tog med henne ut i backen och åkte tefat..han slog sin lilla rumpa =) Tyckte jag va roligt eftersom jag va med om samma sak och råkade göra sönder hennes pulka.. då skrattade han åt mig, men skratta bäst skratta sist ;) Jag ska ta ett varmt bad och hoppas att jag blir sömnig av det.

Ta vara på tiden och va tacksam över det. Natti natt

Hard work work

Jahapp då ska jag jobba imorgon :) Helt plötsligt sådär! Det är på ett Cafe så det blir nog mysigt.
Xtra pengar till julen är inte helt fel, kan man bara skämma bort sina nära och kära ännu mera :)
Spännande..

Snart kommer min affro boy hem :) Han har tappat bort sina glasögon (klant) ;) Så han har fixat nya..Det är ju nästan ett måste när man e halvblind. Tror att det är farligt att inte ha glasögon då man ser så dåligt som han gör, kanske blir värre.

Går runt här hemma och fixar lite i lägenheten, blir en promenad senare med Miranda och sessan.

Önska mig lycka till i morgon :)

l♥ve


RSS 2.0