:)

Idag ska jag sova i ett eget rum (på avdelningen) med Emilio. Det känns riktigt roligt men samtidigt jätte nervöst. INGA maskiner kommer vara uppkopplade, ingenting. Bara en Emilio =)
Ni kan inte förstå. Jag är jätte glad.
Han är ett riktigt matvrak, vill ja lova. Men han får inte äta hur mycket som helst heller. Han har matrestruktioner, men han får rätt så mycket mat, mer än andra barn som ligger där.
Palten <3

Elisia har kommit i en trotsålder, divaåldern. Hon hotade mig och hamid med hennes kompisar.

"Mina kompisar kommer vakna och komma och ta er, huh" hahah. JAG kunde inte hålla mig för skratt, så jag börja asgarva, vilket inte är så bra eftersom hon fortsätter då. :) diva åldern-.

Ska gå till konsum och handla litegranna, sen tillbaka till min kissekatt =)

FÖRSTÅ INGA MASKINER!!!

Inte på IVA längre:)

Nu har Emilio kommit ner till den "vanliga avdelningen, 323:an.
Det va bara 5 dagar sen operation, och han har bara 2 slangar kvar och allt ser bra ut, peppar peppar. Han ser helt annolunda ut, man ser som att han e "frisk/are" nu. Han har fått färg på sig, han e inte så vit längre. Lite mer brun :)
Han låter som en liten kattunge när han skriker, inte för att han gör det ofta, han e en väldigt nöjd kille. Jag har just lekt superhjältarna med Elisia och hennes kompisar.. ska tillbaka till Emilio nu. Saknar han för mycket.

Kirurgen sa att det va "piggaste" killen på avdelningen.
Kämpa på lillebror.


Sakta men säkert.

Sakta men säkert går det frammåt. Men man vågar inte ta ut nånting förgivet.
Han ligger nu på IVA och kämpar, han e så duktig. Inga komplikationer.
fullt med maskiner, slangar mm. Men dom har tagit bort 2 slangar idag som han inte behövde=)
Sen nästa steg är att dom ska ta bort respiratorn. Dom har nu sytt ihop bröstkorgen på han (han hade öppen bröstkorg i 2 dagar. det såg lite obehagligt ut innan, men trots alla slangar (och dom e många) så ser vi bara våran son, och alla tycker han e så fin och duktig. en riktig kämpe. men det visste vi ju redan innan :)

Jag har ingen som hellst kontakt med yttre världen, ingen tv eller så. Bara läkare med antingen vit-grön-blå rock. Vi kan nog lika mycket om alla maskiner och slangar som dom nu. de blir nog så.

Idag ska jag köra ett träningspass, gör några övningar bara för att jag ska bli starkare.
Jag har fått för mig att om jag blir stark i kroppen, så blir jag stark i psyket också. Det känns bra iallafall :) det e huvudsaken.

hoppas ni alla mår bra där hemma. vi saknar er.


Motvind.

Det är inte i medvind utan i motvind en drake lyfter.

Läkarna säger att Emilio är en riktig kämpe. Det känns bra att höra. Vi är så oerhört stolta.
Vi har förstått att vi kommer inte bli densamma igen. Förhoppningsvis kommer vi gå ur detta, som ännu bättre människor.

Kirurgen sa igår att detta e som att dansa jenka, då svarade vi: Okej men då får vi dansa med då!
För det e så det är, det enda man kan göra är att dansa med...


<3

Va envis in i det oändliga!!!

****

Idag ska dom söva ner Emilio... (tappar andan)

Det är inte operation utan dom ska sätta in en STÖRRE slang i hand hals, venen som går till hjärtat för att han e så svår stucken. ja vad säger man?
Hamid e med han nu.. så får han inte äta på 4 timmar heller.. han har inte ätit sen klockan 8. och klockan e snart halv 2. han får bara dropp, men det e inte så han blir mätt på det.

De enda man kan göra e bara att lita på dom, och att dom väljer rätt beslut hela tiden, varje dag, varje sekund. DET e det svåra. accept.

Känner mig konstig idag.

Nu ska jag och Elisia hitta på nånting i det stora huset, finns massa skoj för barn.

Vi gör ändå allt detta för att du ska klara dig Emilio. Bara så du vet.

Godis-biten!

AAAAAAH jag får IL han är så söt! Vi har pratat i en timme, så sjöng vi björnen sover. Det tyckte han va gosigt! Och jag med såklart. Han har legat och inspekterat mig. Vid vaket tillstånd e han så lik Elisia, som jag sagt hundra miljoner gånger, men jag tycker det e så coolt. :)
Han ser verkligen ut som Hamid när han bajsar, hahah. För då gör han en speciell grejj med näsan.
Vi börjar känna varandra mer och mer för varje dag.

Hoppas bara vi inte behöver stanna över julen. Skulle så gärna vilja vara hemma då, med familjen.
Ikväll ska jag nog köpa frukt och göra en fruktsallad. Jag har hunger efter frukt. kanske det som fattas?

AH måste bara berätta, en sån där "typisk frida grejj" har jag gjort.
JAG HAR TVÄTTAT INTERNET DOSAN!!! HAHAH! Jag började skratta när jag såg att den låg där i maskinen så fint, helt utan funktion. Ännu ett till uppdrag=)

Hoppas Hamid kommer ihåg att han ska ta med usb kabeln. Jag är väldigt glömsk själv, speciellt nu, så därför blir jag duktig på att påminna andra att dom inte ska glömma, för jag utgår ifrån att dom ska det bara. hehe.


En snabbis

En snabbis på ronald mc donald för lite matlagning och slänga in en tvätt..
Tack syster & janki, det va fint skrivet! ÄKTA! :) Ja ni vet vad jag menar.

Idag kom en av kirurgerna in och presenterade sig, när jag tog hans hand, tänkte jag på hur många barn han har räddat, & opererat, med dom händerna. Det va lite märkligt.
Det är litegrann som man ser på tv, lite city akuten, fast mindre AKUTEN! lite lugnare, men det e lite så faktist. Man befinner sig just nu i en värld som man aldrig har varit i eller fantiserat att hamna i.

Ja slänga in en tvätt, sen tillbaka till E. <3

SMS-Kärlek

Jag skickade ett sms nyss till kära mamma, eftersom dom ställt upp väldigt mycket nu i 3 veckor. allt behöver jag inte ta upp, men dom har varit underbara, helt enkelt.

Jag: Hälsa Tack till pappa gör allt han/ni gjort. Vi e jätte tacksamma. Det kanske kommer en dag då ni behöver min hjälp, då finns jag där. Hoppas ni får en trevlig kväll. godnatt Kram.

Mamma: Vet du vad! Även om vi inte alltid e världens bästa så gör vi allt vi kan. Vad går livet annars ut på? Ni är värda allt. Kram

Det är inte alla som har en sån go mamma heller.

Jag kom just tillbaka till huset, har varit med Emilio från morgonen. måste ta en liten paus. Jag hör pip från hjärtmaskinerna, även fast jag inte är där. pling pling pling!!!

När allting är som jobbigast märker man vilka som är ens riktiga! Allt annat är bara så ytligt och falskt, som jag inte ens för en dag kommer slösa min tid på. never ever. Pratade nyss med elisia, hon hade riktat massa teckningar till mig, som hon ville visa i telefonen. Jag kommer nog inte kunna somna.. hamid sa att hon är så stor=) men de blir nog så eftersom vi hållt i en liten fis i flera dagar.

Jag tror att jag har gått ner "alla mina kilon". just nu e det bara brösten som e stora och stenhårda. haha, usch vill bli av med dom! Jag tycker om små bröst. yeah i do! vissa kanske inte tycker att det e kvinnligt med små bröst, men det beror på kvinnan som bär dom. med självförtroende eller inte! yaa ni fattar resten.

Vissa drömmer om lyxbilar & annan skit -Jag drömmer om att min Emilio ska klara sig.

Godnatt


Bara han & jag idag!

Idag har jar spenderat min dag med Emilio<3 Hamid åkte ju i morse för att hämta Ellie!=)
Jag hade glömt att han skulle åka, jag e numera så van att vakna brevid hans sida, men inte i morse. Så jag fick lite panik och ringde till han, samtidigt som jag kom på att han sitter nog på tåget mot sundsvall. Han hade skrivit en jätte gullig lapp till mig som jag såg senare :) SÖTNOWS!
Jag kan lova att jag e jätte snurrig i bollen. Hamid sa att "du låter som en riktig pundare när du e sådär trött, haha" Och det stämmer nog, min röst e helt förändrad, som att jag kämpar för att prata.
Men det blir bättre.

Det blir operation den 20:e. OM det inte blir akut innan dess..
Känns riktigt långt dit vill jag lova. Därför e det bra att Miss-Elli kommer hit, så vi får hitta styrka i henne.. det e så man finner kraften och styrkan att resa sig igen, från sina barn!

Känns konstigt att sova själv inatt. Hamid och elisia i sundsvall, lille hjärtat på avdelningen och Jag här på Ronald mcdnald huset. Slittrat-värre. men snart så...

Jag har pratat med andra familjer här, och en fråga som jag frågade va: aah men hur vet man när det e dax för den 2:a operationen?! SVAR: Jaa men det märker du, dom blir som blå och sådär...
EEH!!! OH NOO!!

Livet är en stor prövning har jag märkt, det gäller att göra det bästa av det.
Tänk på det innan ni går och lägger er. Och om ni nångång känner att ni inte orkar så res er upp igen och fortsätt, för nånstanns på vägen är det nån som sträcker ut sin hand och går med en.

Nu ska jag laga lite mat, sen en dusch, and back to my baby!<3

hamid-frida-elisia-emilio- Vi och dom, känns det som!


Fredag den 13:e

Tack för alla fina kommentarer! =)

Imorgon åker Hamid och hämtar Elisia, det känns så skönt. Medans får jag vara här och pussas på Emilio. Dom kommer tillbaka på Måndag.. det tar ett tag att åka från göteborg till Umeå.


 förlossningen gick jätte bra.. jag hade värkar i 8 timmar på hotell rummet innan vi åkte in. Så kommer vi dit och jag e bara öppen 1,5 cm. SHIT tänkte jag. Jag hade ju skit ont.
Men det gick fort. När jag va öppen 3 cm, så stack hon hål på hinnan..
det va kanske vid 9 tiden. klockan   12:35  kom han, så det va inte illa pinkat! =) Barnmorskan hann inte enns med, och jag hade för ont för att säga att "Jag känner  att  han kommer nuuuuu!!" Så jag bara skrek och sög lustgas som en dåre;) Ingen anna bedövning blev det.

Ja nu ska jag slänga in tvätten i torktumlaren, sen tillbaka till mina killar!!!

Jag skulle vilja kunna lägga ut en bild, men jag har ingen usb med mig :/






Live each day to its fullest

Kom just hem från avdelningen.. Hamid stannar med honom ett tag till.
Våran söta prins.. det går inte med ord att beskriva hur det är här, eller heller att gå igenom detta.

Vi är tacksamma varje dag för våra 2 barn. Hoppas att Hamid kan hämta Elisia imorgon. Vi saknar henne så mycket. Hon kommer nog bli chockad att min mage e borta:)

Hmm.. Emilio vägde 2620g. Han va ganska liten, men tydligen stor för att ha hjärtfel. 48 cm lång"=)
Han har svart hår, med "kines" ögon. precis som Elisia. En liten nästipp och liten putmunn.  Han älskar att pussas, och att jag masserar foten och hans kropp.

Fullt upp imorgon igen, blir aldrig många timmars sömn, så ska passa på nu om nån timme ska vi till våran älskling igen.

Godnatt. Live each day to its fullest.

ps. om jag inte svarar på mobilen e det för att jag e på avdelningen. Eller för att jag inte orkar. Det e jobbigt ibland...


vårat <3

Nu har lillen kommit.. han kämpar på så bra vårat <3:a
Om man tror att man upplevt sorg och förtvivlan tidigare i livet, så har man inte det. Tro mig.
Han är så vacker och lik elisia, fast en pojke.
Just nu bor vi på Ronald mcdonald huset. Det är fint här och det gör tillvaron lite lättare.
Finns så många tappra föräldrar på avdelningen lilleman ligger på.
Föräldrar som vakar över sina barn 24/7. Vi saknar Elisia så det gör ont. Och det säger jag med tårar i ögonen.

Tack alla som bryr sig, vi vet och känner att ni tänker på oss.

Nu ska vi tillbaka till avdelningen och gosa med EMILIO!

~~FRIDA-ELISIA-HAMID-EMILIO~~


RSS 2.0